Osteopathie

Wat is Osteopathie?
Osteopathie is een manuele behandelmethode dat zich berust op de samenhang tussen drie systemen; het pariëtale systeem (spieren, gewrichten, ligamentuur…), het viscerale systeem (organen, bloedvaten, lymfevaten,…) en het craniosacrale systeem (van schedel tot staartbeen, ruggenmerg, hersenen,…). Deze drie systemen beïnvloeden elkaar continu en kunnen zo ook klachten/dysfuncties op elkaar overbrengen. Met osteopathie gaan we het lichaam in zijn of haar totaalbeeld bekijken om zo de meest diepliggende oorzaak van een bepaalde klacht te gaan opsporen.

Bij welke klachten?
  • Spierklachten
  • Hoofd-, rug- en nekklachten
  • Klachten na een operatie / littekens
  • Algemene vermoeidheidsklachten
  • Darm- & maagproblemen
  • Wanneer huisarts of specialist geen afwijking vindt bij langdurige klachten of klachten met terugkerende karakter

osteopathie_osteopaat_berchem_antwerpen

In welke zin is viscerale therapie bij Trug anders?

In welke zin is Osteopathie bij Trug anders?

Persoonlijke aanpak


Wij staan voor een persoonlijke behandeling én opvolging. Om jouw osteopathische sessies optimaal te laten verlopen werken we steeds via individuele afspraken en maken we een behandelplan op maat van jouw lichaam en levensstijl.

Oorzaakgericht


We gaan op zoek naar de oorzaak van je klacht. Daarvoor nemen we een kwartier extra de tijd bij onze eerste afspraak. Pas vanaf we de oorzaak van de klacht begrijpen, kunnen we gericht behandelen.

Begrijpbaar


Jij wilt weten wat er zich in je eigen lichaam afspeelt. Na de behandeling krijg je een overzicht mee met de resultaten van het onderzoek. Deze is opgesteld in klare taal: niet iedereen spreekt Latijn.

Interprofessionele hulp


Jouw lichaam verdient de hulp die het nodig heeft. Wanneer uit onze analyse blijkt dat jij nood hebt aan een behandeling die wij niet aanbieden,
verwijzen we je door naar een expert die dat wel kan. Dat is de eerlijkheid waar wij voor staan.

Innovatief


Eens thuis kan je aan de hand van physitrack oefeningen uitvoeren die helpen bij de revalidatie. Dit is een app die je ondersteunt bij jouw oefeningen en opvolging.
Resultaatgericht


Wij begeleiden en motiveren jou om je doelen te behalen. Daarvoor stellen we een plan op maat op: zo kan jij de dromen die je dacht te moeten vergeten toch waarmaken.
Andere behandelmethoden

Openingsuren praktijk

Ma-Vrij 8.30 - 12.00 // 13.00 - 20.00
Za-Zo Gesloten

TRUG - Kinesist Berchem (Antwerpen)

Desguinlei 16 2018 Antwerpen

info@Trug.be

Stuur ons een bericht

Kinepraktijk Trug
× Acute klachten?