Wat is cervicalgie?

Cervicalgie

Wat is een cervicalgie?

‘Cervicalgie’ betekent letterlijk pijn aan de nek. Er wordt ook wel eens gesproken van een verschot in de nek. ‘cervicalgie’ is een verzamelnaam voor verschillende nekpijn. Deze klacht komt vaak voor bij zowel mensen met een zware fysieke job als bij een zitten beroep.

Oorzaken en symptomen van cervicalgie?

Het wordt gekenmerkt door milde of (zeer) hevige nekpijn met al dan niet nekstijfheid. Het kan gecombineerd gaan met uitstralingspijn naar de schouder of bovenarm. De pijn zal nooit verder doorstralen tot onder de elleboog. De klachten beginnen meestal spontaan. Het wordt vaak door een kleine of bruuske beweging (achterom kijken, iets licht optillen, …) uitgelokt. Verder kunnen de klachten zorgen voor angst en stress. De aandoening is meestal goedaardig.

Behandeling van cervicalgie?

Bij een acute nekklachten kunnen pijnstillers helpen. Hou de nek goed warm en vermijd alvast de eerste dagen hef- en tilwerk. Blijven bewegen binnen de pijngrenzen is noodzakelijk. Onderaan geven we enkele thuisoefeningen die kunnen helpen om de pijn aan de nek te doen verlichten. Indien de nekklachten niet van zelf over gaan, contacteer je best de huisarts. De huisarts zal mogelijk doorverwijzen naar een kinesist of manueel therapeut. De behandeling zal gericht zijn op pijndemping d.m.v. mobilisaties nek, dry needling, stretching van de betrokken spieren. Mogelijk zal je oefeningen gericht op de nekspieren aangeleerd krijgen.

Heb jij last van een cervicalgie wij hebben de experts beschikbaar die dit samen met jou kunnen aanpakken. Twijfel niet om een afspraak te maken.

Oefenprogramma?

Wil je graag al geholpen worden via oefeningen? Voer dan de onderstaande oefeningen dagelijks uit. Elke oefeningen voer je 3maal uit. Probeer deze oefeningen 2 weken uit. Als de klachten niet beter zijn na 2 weken of de pijn klachten worden erger. Twijfel dan niet om ons te contacteren.

Als de klachten verbeterd zijn en je wil deze klachten niet meer opnieuw krijgen. Lees dan onze blog over pilates of contacteer ons via e-mail of telefonisch.

 

Facebook
LinkedIn

Openingsuren praktijk
Ma-Vrij 8.30 - 12.00 // 13.00 - 20.00
Za-Zo Gesloten

TRUG - Kinesist Berchem (Antwerpen)
Desguinlei 16 2018 Antwerpen

03 375 60 90
Bel ons

info@Trug.be
Stuur ons een bericht

Kinepraktijk Trug
× Acute klachten?