pilates antwerpen

Pilates Antwerpen

Wil je graag GEEN rugklachten ontwikkelen? Of heb je net een acute rugklacht gehad en wil je deze voorkomen? Volg dan bij onze lerares Pien Bongers pilates voor een betere kernstabiliteit. Wat is pilates juist, en is het iets voor jou?

Pilates is erop gericht het lichaam te stretchen, versterken en balanceren. Het legt de focus op de kern van het lichaam: de buik, onderrug, bekken en bilspieren met als doel balans te brengen in het lichaam en de geest. Via concentratie en focus ga je door bepaalde poses en oefeningen je spieren beheersen en je romp verstevigen. Heb jij een zittend beroep, of werk je graag aan je kernstabiliteit? Dan is pilaties iets voor jou.

Ademhaling is key

De moderne pilates oefeningen gaan meestal uit van negen principes: ademhaling, concentratie, controle, precisie, ‘centriciteit’, vloeiende bewegingen, uitlijning, uithoudingsvermogen en ontspanning. Hierbij staat het eerste principe, ademhaling, centraal in de uitoefening van deze sport. De verhoging van de zuurstofopname en de circulatie van dit zuurstofrijke bloed naar elk deel van het lichaam is reinigend en stimulerend. Pilates probeert deze ademhalingsoefeningen goed te coördineren met bewegingen en door een goede ademhaling te werken aan de spierkracht, lenigheid, conditie en lichaamscoördinatie.

Heb jij interesse in lessen pilates bij Pien? Of heb jij vragen? Stuur een mailtje naar oefentherapie.pienbongers@gmail.com.

De pilates lessen zullen doorgaan in onze oefenruimte in de desguinlei 16, 2018 Antwerpen. Er worden maximaal 6 personen toegelaten per keer.

Liever geen pilates in Antwerpen?

Lijkt pilates niets voor jou? Dan zijn onderstaande filmpjes goede versterkende en rekkende oefeningen voor jouw kernspieren.

Heb je vragen in functie van de oefeningen, kan je ons gerust een mailtje sturen naar info@trug.be. 

Facebook
LinkedIn

Openingsuren praktijk
Ma-Vrij 8.30 - 12.00 // 13.00 - 20.00
Za-Zo Gesloten

TRUG - Kinesist Berchem (Antwerpen)
Desguinlei 16 2018 Antwerpen

03 375 60 90
Bel ons

info@Trug.be
Stuur ons een bericht

Kinepraktijk Trug
× Acute klachten?