Manuele therapie in Antwerpen?
Wat is manuele therapie?
Manuele therapie is gespecialiseerd in het onderzoek en de behandeling met klachten aan de wervelkolom en de gewrichten in de armen en benen. We kijken naar de manier waarop mensen bewegen en zorgen dat de gewrichten beter werken. Hierdoor bewegen ze (weer) soepel en neemt de pijn af. Kijk zeker dit filmpje dat mooi uitlegt wat manuele therapie is.
Wat is het verschil met kinesitherapie?
Manuele therapie onderzoekt de beweeglijkheid van elke gewricht ten opzichte van elkaar. Het is een holistische visie waarbij een probleem van uit de nek kan starten vanuit de voeten. De kinesitherapie bekijkt het bewegen van de mens in het algemeen. Wil je meer weten over kinesitherapie? Lees dan zeker onze blog hierover.
Verder is manuele therapie een 6-jarige opleiding en kinesitherapie een 5-jarige. Ook behoort manuele therapie bij de bijzondere bekwaamheden van kinesitherapie. Dit wil zeggen dat manuele therapie een beschermde titel is en dat je moet voldoen aan welbepaalde criteria vooraleer je deze titel kan krijgen.
Wat is het verschil met chiropraxie?
Een manueel therapeut ziet het lichaam als 1 geheel dat bestaat uit zenuwen, botten, bloedvaten, spieren, ligamenten, lymfe, … Pijn kan veroorzaakt worden door een probleem aan 1 of meerdere van deze structuren. Een pure chiropractor bekijkt het lichaam enkel als een botstructuur. Pijn kan enkel komen uit een scheefstand van de botten.
Wat is het verschil met osteopathie?
Er is weinig verschil tussen een gediplomeerde osteopaat en een manuele therapeut. Beide stromingen zien het lichaam als 1 geheel. Beide benaderen het lichaam op een holistische manier. Enkel de handgrepen kunnen verschillend zijn en het is dan ook persoonsgeboden welke therapie jij het beste vindt.
Klachten die de manueel therapeut behandelt:
- Hoofd- en nekpijn (vaak in combinatie met een stijve bovenrug)
- Nekpijn (al dan niet uitstralend in de arm)
- Klachten hoog in de rug met rib- en borstpijn
- Heupklachten
- Lage-rugklachten (ook als ze uitstralen naar het been)
- Duizeligheid die komt door het bewegen van de nek
- Kaakklachten (soms in combinatie met nekklachten)
- Schouderklachten (soms in combinatie met nekklachten)
- Pijn en stijfheid in de schouder (Frozen shoulder)
- Tenniselleboog
Zoek je iemand die manuele therapie in Antwerpen uitoefent. Maak dan zeker een afspraak bij 1 van onze collega’s.
Wil je ons eerst beter leren kennen? Bekijk dan zeker onze pagina over-ons.