Wat is een trapeziussyndroom?

Trapeziussyndroom

Wat is een trapeziussyndroom?

Trapeziussyndroom betekent pijn in de omgeving van de trapeziusspier. De trapezius of monnikskapspier is een grote, oppervlakkige liggende spier ter hoogte van de nek. Deze spier is een driehoekige spier.  Dit laat denken aan een opstaande kap van een monnikspij. We hebben een monnikskapspier aan beide kanten van de nek.

Oorzaken en symptomen van een trapeziussyndroom

Het trapeziussyndroom wordt door spierpijn, spierstijfheid en/of spierkramp in de nek gekenmerkt. Verder kan de pijn uitstralen naar de schouder of het schouderblad. De mobiliteit van jouw nek kan verminderd worden. De symptomen kunnen in twee vormen voorkomen: Je kan een voortdurend een zekere mate van pijn ervaren.  Bovendien kunnen welbepaalde bewegingen van de nek pijn nog erger maken. Of de pijn is niet altijd aanwezig.  De oorzaak is vaak niet erg of onbekend. De oorzaak is vaak ten gevolge van een korte, bruuske beweging met jouw nek te maken.

Behandeling van trapeziussyndroom

Bij de felle en acuut ontstaan van de klachten kunnen pijnstillers helpen. Hou de nek goed warm en vermijd bruuske bewegingen. Indien de nekklachten niet van zelf over gaan, contacteer je de huisarts. De huisarts zal mogelijk doorverwijzen naar een kinesist. De behandeling zal gericht zijn op pijndemping d.m.v. mobilisaties nek, dry needling, stretching van de betrokken spier en actieve oefentherapie. Mogelijk krijg je ook ergonomisch advies.

Heb jij last van het trapeziussyndroom wij hebben de experts beschikbaar die dit samen met jou kunnen aanpakken. Twijfel niet om een afspraak te maken.

Oefenprogramma?

Wil je graag al geholpen worden via oefeningen? Voer dan de onderstaande oefeningen dagelijks uit. Elke oefeningen voer je 3maal uit. Probeer deze oefeningen 2 weken uit. Als de klachten niet beter zijn na 2 weken of de pijn klachten worden erger. Twijfel dan niet om ons te contacteren.

Als de klachten verbeterd zijn en je wil deze klachten niet meer opnieuw krijgen. Lees dan onze blog over pilates of contacteer ons via e-mail of telefonisch

Facebook
LinkedIn

Openingsuren praktijk
Ma-Vrij 8.30 - 12.00 // 13.00 - 20.00
Za-Zo Gesloten

TRUG - Kinesist Berchem (Antwerpen)
Desguinlei 16 2018 Antwerpen

03 375 60 90
Bel ons

info@Trug.be
Stuur ons een bericht

Kinepraktijk Trug
× Acute klachten?