terugbetaling kinesist

Terugbetaling kinesitherapie

In onze praktijk zijn onze therapeuten zowel geconventioneerd als gedeconventioneerd. Om te weten welke status onze therapeuten hebben, dus ook de terugbetaling van de kinesist, kijk dan bij ons onderdeel over ons.

Wat is het verschil?

Geconventioneerde kinesisten volgen de afspraken die zijn gemaakt door de ziekenfondsen. De tarieven en dus ook de terugbetaling van de kinesist liggen vast. Het basistarief in 2021 is €32.5 voor de eerste zitting. Vanaf de tweede zitting betaal je €26. Vanaf de 10de beurt betaal je €22.26.

Gedeconventioneerde kinesisten volgen de afspraken die zijn gemaakt door de ziekenfondsen niet. De tarieven en dus ook de terugbetaling van de kinesist zijn variabel. Om onze prijzen te zien moet je navigeren naar ons onderdeel FAQ. Laat er wel geen twijfel om bestaan, ook hier krijg je terugbetaling van de ziekenfondsen. 

Waarom deconventioneren?

De reden waarom sommige therapeuten bij ons gedeconventioneerd zijn is omdat deze personen bijzondere bekwaamheden bezitten. De therapie en dus hun kennis is ruimer dan een standaard kinesist. In de overeenkomst met de ziekenfondsen wordt hier geen rekening mee gehouden. Wij volgen daarom het advies van onze eigen beroepsvereniging, nl. mathera. Deze communiceert elk jaar wat eerlijke prijzen zijn voor manuele therapie.

Terugbetaling kinesist

Ongeacht je geconventioneerd bent of gedeconventioneerd ontvang je een terugbetaling door je ziekenfonds. Echter zijn er welbepaalde voorwaarden voor een terugbetaling van de kinesist:

  1. Je behandeling werd voorgeschreven door een arts
  2. Je behandeling start binnen de 2 maanden na het voorschrijven door je arts, of voor het verstrijken van de termijn die door de dokter uitdrukkelijk is vermeld
  3. Er wordt 1 behandeling per dag terugbetaald, behalve in uitzonderlijke situaties. 

Behandelingen per jaar

Meestal heb je recht op max. 18 behandelingen per kalenderjaar per aandoening. Er worden maximaal 2 of 3 (in uitzonderlijke gevallen) aandoeningen aanvaard door de ziekenfondsen. Indien je meer beurten nodig hebt dan 18, heb je hier recht op, maar is de terugbetaling van de kinesist verminderd.

Facebook
LinkedIn

Openingsuren praktijk
Ma-Vrij 8.30 - 12.00 // 13.00 - 20.00
Za-Zo Gesloten

TRUG - Kinesist Berchem (Antwerpen)
Desguinlei 16 2018 Antwerpen

03 375 60 90
Bel ons

info@Trug.be
Stuur ons een bericht

Kinepraktijk Trug
× Acute klachten?