Rugschool

Wat is rugschool?
Rugschool is een revalidatieprogramma voor personen met lage rugklachten. Dit programma is specifiek voor jou ontwikkelt als je de klachten zelf willen aanpakken om de pijn te doen verminderen. Tijdens dit programma krijg je tips om jouw rug minder te belasten tijdens de dagdagelijkse activiteiten. Aan de hand van oefeningen leren we de stabiliteit van de lage rug te verhogen, de mobiliteit te verbeteren en de houding te verbeteren.

Wat maakt onze rugschool anders?
Onze rugschool onderscheidt zich van andere rugscholen aangezien we geen groepstrainingen geven, maar 1 op 1 behandelingen. Je eerste behandeling staat in kader van een ruganalyse*. Je wordt individueel getest op je sterke en zwakke punten. Je krijgt toegang tot de volledige faciliteit van Basic Fit, ongeacht je lid bent of niet. Dit gedurende 60 minuten.

*Let op:
De eerste behandeling duurt 90 minuten. Hierin voeren we een ruganalyse uit waarbij we aan de hand van vragenlijsten, jouw houding, jouw mobiliteit, jouw kracht en jouw core stability een zeer mooi beeld krijgen van jouw rug. Maximaal binnen 2 weken krijg je via mail een uitgebreid verslag mee. Deze sessie kost €150. Terugbetaling mutualiteiten is gelijk aan €16.75.

Vanaf de tweede behandeling duren de sessies 60 minuten. Hierin krijg je eerst 30 minuten persoonlijke begeleiding (1 op 1). Nadien voer je jouw oefeningen zelfstandig uit. Deze sessies kosten €37. Terugbetaling mutualiteiten is gelijk aan €16.75.

De rugschool wordt steeds uitgevoerd onder voorschrift.

Bij welke klachten?
  • Chronische lage rugklachten (>3maanden)
  • Revalidatie na operatie (>3maanden na operatie)
  • Indien rugschool in het ziekenhuis geen soelaas heeft geboden
  • Indien passieve behandelingen geen soelaas hebben geboden

-


revalidatie_meniscus_rugschool_berchem_lagerugpijn_revalideren

Ruganalyse

heupprotheserevalidatie_berchem_discus_hernia_chronisch
rugschool_antwerpen_pijn_kinesist
revalidatie_knie_prothese_kinesist_berchem_antwerpen
rugschool_mobiliteit_leningheid_revalideren_kinesist

In welke zin is rugschool bij Trug anders?

Persoonlijke aanpak

Wij staan voor een persoonlijke behandeling én opvolging. Om jouw rugschool sessies optimaal te laten verlopen werken we steeds via individuele afspraken en maken we een behandelplan op maat van jouw lichaam en levensstijl.

Oorzaakgericht


We gaan op zoek naar de oorzaak van je klacht. Daarvoor nemen we een 60 min extra de tijd bij onze eerste afspraak. Pas vanaf we de oorzaak van de klacht begrijpen, kunnen we gericht behandelen.

Begrijpbaar


Jij wilt weten wat er zich in je eigen lichaam afspeelt. Na de behandeling krijg je een overzicht mee met de resultaten van het onderzoek. Deze is opgesteld in klare taal: niet iedereen spreekt Latijn.

Interprofessionele hulp


Jouw lichaam verdient de hulp die het nodig heeft. Wanneer uit onze analyse blijkt dat jij nood hebt aan een behandeling die wij niet aanbieden,
verwijzen we je door naar een expert die dat wel kan. Dat is de eerlijkheid waar wij voor staan.

Innovatief


Eens thuis kan je aan de hand van physitrack oefeningen uitvoeren die helpen bij de revalidatie. Dit is een app die je ondersteunt bij jouw oefeningen en opvolging.
Resultaatgericht


Wij begeleiden en motiveren jou om je doelen te behalen. Daarvoor stellen we een plan op maat op: zo kan jij de dromen die je dacht te moeten vergeten toch waarmaken.
Andere behandelmethoden

Previous slide
Next slide

Openingsuren praktijk

Ma-Vrij: 9.00 - 20.00
Za-Zo Gesloten

TRUG - kinesist Berchem (Antwerpen)

Generaal Lemanstraat 5 (Basic Fit) 2018 Antwerpen

info@Trug.be

Stuur ons een bericht

[njwa_button id="5572"]

Kinepraktijk Trug
× Acute klachten?