pilates antwerpen

Pilates oefeningen @ TRUG

Hoorde je het al? Wij hebben een nieuwtje: lessen pilates en zwangerschapspilates bij kinepraktijk Trug. Lerares Pien Bongers laat je elke week zweten met pilates oefeningen voor een betere kernstabiliteit. Wat is pilates juist, en is het iets voor jou? Pien overtuigt jullie tijdens deze korte introductie.

Pilates is erop gericht het lichaam te stretchen, versterken en balanceren. Het legt de focus op de kern van het lichaam: de buik, onderrug, bekken en bilspieren met als doel balans te brengen in het lichaam en de geest. Via concentratie en focus ga je door bepaalde poses en oefeningen je spieren beheersen en je romp verstevigen. Heb jij een zittend beroep, of werk je graag aan je kernstabiliteit? Dan is pilaties iets voor jou.

Ademhaling is key

De moderne pilates oefeningen gaan meestal uit van negen principes: ademhaling, concentratie, controle, precisie, ‘centriciteit’, vloeiende bewegingen, uitlijning, uithoudingsvermogen en ontspanning. Hierbij staat het eerste principe, ademhaling, centraal in de uitoefening van deze sport. De verhoging van de zuurstofopname en de circulatie van dit zuurstofrijke bloed naar elk deel van het lichaam is reinigend en stimulerend. Pilates probeert deze ademhalingsoefeningen goed te coördineren met bewegingen en door een goede ademhaling te werken aan de spierkracht, lenigheid, conditie en lichaamscoördinatie.

Met de basisoefeningen in dit filmpje krijg je een eerste indruk over de sport. Doe gerust mee en ontdenkt wat pilates met jouw lichaam doet.

Pilates voor zwangere vrouwen

Wil je tijdens de zwangerschap verantwoord sporten? Of werken aan zwangerschapsgerelateerde bekken- en rugklachten? Ook dan is een pilatestraining een uitstekende sport voor jou.

Blijven sporten en bewegen tijdens je zwangerschap is sterk aangeraden en heeft een gunstig effect op zowel moeder als baby. Bij pilates leer je optimaal gebruik maken van de bekkenbodemspieren, diepe buikspieren en heupstabilisatoren. Het zal je negen maanden lang helpen bij het dragen van je baby, en het zal zijn vruchten afwerpen tijdens de bevalling. Een voorsmaakje.

Heb jij interesse in lessen pilates bij Pien? Of heb jij vragen? Stuur een mailtje naar oefentherapie.pienbongers@gmail.com.

De pilates gaat door in onze eigen sportruimte in de desguinlei 16. Er zullen maximaal 6 personen toegelaten worden.

Facebook
LinkedIn

Openingsuren praktijk
Ma-Vrij 8.30 - 12.00 // 13.00 - 20.00
Za-Zo Gesloten

TRUG - Kinesist Berchem (Antwerpen)
Desguinlei 16 2018 Antwerpen

03 375 60 90
Bel ons

info@Trug.be
Stuur ons een bericht

Kinepraktijk Trug
× Acute klachten?