Voedingspsychologie
Wat is voedingspsychologie?
Voedingspsychologie is een vakgebied dat zich richt op de relatie tussen voeding en psychologisch welzijn. Het bestudeert hoe eetgewoonten, voedselkeuzes en voedingspatronen invloed hebben op ons gedrag, onze emoties en onze mentale gezondheid. Voedingspsychologie combineert inzichten uit de psychologie en voedingswetenschappen om te begrijpen hoe en waarom we eten zoals we doen, en hoe voeding onze geestelijke gesteldheid beïnvloedt.
Belangrijke thema's binnen de voedingspsychologie zijn onder andere emotioneel eten, eetstoornissen/verstoorde relatie met voeding, en de psychologische effecten van voedingsstoffen en dieetpatronen op stemming en cognitieve functies.
Door de inzichten uit de voedingspsychologie toe te passen, kunnen gepersonaliseerde voedings- en gedragsstrategieën ontwikkeld worden om zowel de fysieke als de mentale gezondheid te verbeteren. Dit holistische perspectief helpt bij het bevorderen van een gezonde relatie met voedsel en draagt bij aan algeheel welzijn.
Andere behandelmethoden
Relaxatietherapie
Meer info over relaxatietherapie therapieFasciatherapie
Meer info over fasciatherapieHolisitische psychologie
Meer info over holistische psychologieManuele Therapie
Meer info over Manuele Therapie
Previous slide
Next slide
Openingsuren praktijk
Ma-Vrij 8.30 - 12.00 // 13.00 - 20.00
Za-Zo Gesloten
TRUG - Kinesist Berchem (Antwerpen)
Desguinlei 20
2018 Antwerpen
03 375 60 90
Bel ons
info@Trug.be
Stuur ons een bericht