kinesitherapie in antwerpen

Kinesitherapie in Antwerpen?

Wat is kinesitherapie?

Kinesitherapie betekent letterlijk het behandelen door bewegen. De voornaamste doelstelling van de kinesist is het behouden en verbeteren van de kwaliteit van bewegen. Dit gebeurt in een wetenschappelijke omkadering die gesteund wordt door medische evidentie.

De revalidatie gebeurd steeds in een samenwerkingsverband waarbij de kinesist enerzijds de behandeling opstart en anderzijds jij als persoon aanleert hoe jij best tot zo functioneel mogelijk bewegen komt.

Kinesitherapie werkt vooral binnen de curatieve zorg, waarbij we de jou moet begeleiden naar een zo groot mogelijke zelfstandigheid na een trauma, ingreep,… De laatste jaren echter wordt meer en meer duidelijk dat we ook ons steentje kunnen bijdragen in de preventieve zorg. Denk maar aan lage rugklachten, nekpijn, verschot in de rug, .. waarbij we door jou zo actief mogelijk te houden complicaties en grotere medische kosten kunnen voorkomen. Algemeen mogen wij stellen dat de kinesitherapie vandaag, binnen de gezondheidszorg, een belangrijke bijdrage levert in de kostenbeperking voor ziekten en arbeidsongeschiktheid.

De kinesitherapie is een groot onderdeel van de gezondheidssector en verhoogt de kwaliteit van het leven van patiënten met acute en chronische klachten zowel binnen de eigen praktijk als binnen de thuissituatie van de patiënt, alsook in de ziekenhuizen en rusthuizen.

Sinds het invoeren voor de “bijzondere bekwaamheden” splitst de kinesitherapie zich meer en meer op in subgroepen waarbij de kinesitherapeut een eigen specialisatierichting gaat kiezen en zich vervolgens verder zal bijscholen, specifiek binnen de gekozen richting.

Wij richten ons als praktijk op de bijzondere bekwaamheid ‘”Manuele therapie”. Indien je meer wil weten, lees dan onze blog over manuele therapie. We vertellen wat manuele therapie is en wat het verschil is met kinesitherapie.

Ben je overtuigd dat kinesitherapie in Antwerpen je kan helpen met je probleem? Maak dan een afspraak.

Wil je onze werking weten? Kijk dan zeker nog verder op onze website. 

bron: https://www.kinekringgaoz.be/index.php/wat-is-kinesitherapie 

Facebook
LinkedIn

Openingsuren praktijk
Ma-Vrij 8.30 - 12.00 // 13.00 - 20.00
Za-Zo Gesloten

TRUG - Kinesist Berchem (Antwerpen)
Desguinlei 16 2018 Antwerpen

03 375 60 90
Bel ons

info@Trug.be
Stuur ons een bericht

Kinepraktijk Trug
× Acute klachten?